Sve o pivu kod nas

Abejow,Ale,Alu,Alus,Beer,Beier, Bejau,Beoir,Bere, Bia, Biar, Bier,Biere,Biero,Biiro,Bir,Bira, Birah,Bire,Birra,Biya,Biyar, Bjor,Cerveja,Cervesa,Cervisia, Chang,Garagarnoa, Garejure, Immiaarag,Labiera, Maekju, Oke, Olu,Olut,Pia,Pijiu,Pivo,Piwo,Pombe,Sor,Öl
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Holandija: Heineken smanjuje svoj procenat alkohol u pivu

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 539
Join date : 2011-03-15

PostSubject: Holandija: Heineken smanjuje svoj procenat alkohol u pivu    Wed Feb 27, 2013 4:37 am

Holandska proizvođač je juče saopštio da mu je neto dobit u prvoj polovini godine skočila na 783 miliona evra, dodajući da planira širenje poslovanja na unosno azijsko tržište.

Ostvarivanju ovakvog rezultata pomogla je i prodaja manjinskog udela u dominikanskoj pivari, čime je, nakon oporezivanja, ostvaren jednokratni prihod od 131 milion evra, navodi se u saopštenju.

Prihodi su u datom periodu porasli za 4,5%, na 8,78 milijardi evra. Kompanija je povećala prodaju piva za 3,3%, usprkos teškom ekonomskom okruženju i nepovoljnim vremenskim prilikama u Evropi, rekao je izvršni direktor Jean-Francois van Boxmeer.

U saopštenju se navodi da je krajem prošle nedelje potpisan konačan sporazum sa upravnim odborom singapurskog konglomerata Fraser and Neave (F&N) da akcionarima 'neopozivo preporuči' kupovinu čitavog F&N-ovog udela u Asia Pacific Breweries, a u sklopu transakcije vredne 4,4 milijarde američkih dolara.

scratch Shocked
Back to top Go down
View user profile http://domacepivo.serbianforum.info
 
Holandija: Heineken smanjuje svoj procenat alkohol u pivu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sve o pivu kod nas :: Pricaonica :: Svet-
Jump to: