Sve o pivu kod nas

Abejow,Ale,Alu,Alus,Beer,Beier, Bejau,Beoir,Bere, Bia, Biar, Bier,Biere,Biero,Biiro,Bir,Bira, Birah,Bire,Birra,Biya,Biyar, Bjor,Cerveja,Cervesa,Cervisia, Chang,Garagarnoa, Garejure, Immiaarag,Labiera, Maekju, Oke, Olu,Olut,Pia,Pijiu,Pivo,Piwo,Pombe,Sor,Öl
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pivo koje je jače od viskija?

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 539
Join date : 2011-03-15

PostSubject: Pivo koje je jače od viskija?   Mon Jul 18, 2011 11:29 pm

Škotska pivara "BruDog" (BrewDog) proizvela je pivo za koje tvrdi da je sa svojih 41odsto alkohola, najjače na svetu. U njemu ima više alkohola nego u viskiju, na primer.


Pivo pod nazivom "Potopite Bizmarka!" (Sink the Bismarck!) proizvedeno je za osvetu konkurentskoj nemačoj pivari "Širšbroj" (Schorschbrau) čije pivo sadrži 40 procenara alkohola .

To pivo je bilo na vrhu liste najjačih samo nekolikonedelja: dotad je najalkoholnije pivo bilo ono sa 32 odsto alkohola koje je, takođe, proizveo "BruDog".

"Sink the Bismarck!" je, zapravo, čuvena je komanda britanskog ratnog premijera Vinstona Čerčila kada je Kraljevske ratna mornarica, 27. maja 1941. godine, u severnom Atlantiku, jugozapadno od obale Irske, nakon trodnevne potere uništila slavni nemački ratni brod "Bizmark". Taj brod je Čerčilu posebno smetao jer je prethodno potopio ponos britanske flote, krstaricu Hud (Hood).

"Sink the Bismarck!" će u boci od 0,33 litre koštati čak 40 funti, a moći će da se kupi isključivo na sajtu pivare "BruDog".
/sink_the_bismark?id=sink-the-bismark


Back to top Go down
View user profile http://domacepivo.serbianforum.info
100muflasa

avatar

Posts : 9
Join date : 2011-08-05

PostSubject: Re: Pivo koje je jače od viskija?   Fri Aug 05, 2011 5:32 pm

bogte Shocked
Back to top Go down
View user profile
 
Pivo koje je jače od viskija?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sve o pivu kod nas :: Pricaonica :: Svet-
Jump to: